Årsager til at slibe et gulv

02 april 2020
Cecilie Mortensen
Årsager til at slibe et gulv

Hvorfor kan der være behov for at slibe et gulv? Og hvor ofte skal man gøre det? Det kan være spørgsmål, man kommer til at forholde sig til, når man er blevet boligejer. 

For at svare på det første spørgsmål, så er det helt naturligt, at ens gulve kan blive slidte med tiden. Et gulv kan nemt få mærker og ridser – nogle mere synlige end andre. Det kan skyldes alt fra ting, man taber på gulvet. Det kan komme fra stoleben, møbler eller hvis man går ind med skoene på. Måske har du allerede bemærket, hvordan dit gulv har sine brugsspor? I disse tilfælde kan det være ideelt med en gulvafslibning. Ved en gulvafslibning er man inde og slibe ca. 1 mm af gulvets overflade. På den måde kan man fjerne de værste og mest synlige ridser, der har sat sig i gulvet. 

En gulvafslibning kan dog også være aktuelt, hvis man har en bolig med et gammelt trægulv. Her kan man gøre det lysere med en gulvafslibning. Det er desuden en væsentligt billigere metode end at skifte gulvene. 

Hvor ofte skal et gulv slibes? 

Der kan være stor forskel på, hvornår et gulv skal slibes. Hvis man er god til at pleje og vedligeholde og beskytte gulvet, så kan det holde sig pænere i længere tid. Det kan derfor være svært at svare helt præcist på. I mange tilfælde handler det derfor om, hvornår man selv synes, at gulvet trænger. Hvis man vil passe godt på gulvet, så er det en god idé, at man ikke går ind med sko på. Det er en god idé, at man sætter filtdutter under stoleben og møbler, som kan ridse gulvet. Og så kan det godt svare sig, at man lægger tæpper ved indgangs- og udgangspartier. 

Du kan også få mange andre råd her, når du søger et professionelt gulvfirma

Flere Nyheder