Er det egentlig og overhovedet muligt at klare sig helt uden børneudstyr?

//Er det egentlig og overhovedet muligt at klare sig helt uden børneudstyr?

Er det egentlig og overhovedet muligt at klare sig helt uden børneudstyr?

Det kan måske give et ramaskrig fra dig, når du læser vores overskrift, hvis du er vordende forælder, eller du allerede har investeret i meget børneudstyr, hvoraf et mærke som Mamamemo kan gå igen, for du kan da dårligt forestille dig, hvordan du skulle have klaret dig uden det børneudstyr, da du fik børn.

Og det er ikke fordi, vi skal sige, at man sagtens kunne klare sig i gamle dage uden (så meget) børneudstyr, for der er jo en grund til, at vi har udviklet os og fået mere og bedre børneudstyr: det er jo til børnenes fordel.

Dog kan man alligevel godt vende blikket mod fortiden og se på, om der var noget, man kunne lære af dem.

For dengang havde man ikke altid nok penge at gøre godt med, så man måtte nøjes med at købe det børneudstyr, man skulle bruge, og resten måtte man lave selv.

Noget af det kan man måske godt undvære

Det er klart nok ikke en optimalt situation at sidde i, men man lærte så at udnytte de ressourcer, man havde, og en enkelt genstand kunne bruges til mange ting og over mange år.

Ser man mange moderne forældres hjem, så kan de næsten bugne af sager, som er blevet brugt kortvarigt eller slet ikke af børneudstyr, og så fik man ikke gjort noget ved det, så det bare flød.

Det er jo lidt spild og minder for meget om det moderne forbrugersamfund og er ikke godt for miljøet.

Desuden kan der ske det med, at man pakker barnet eller børnene ind i for meget vat, så de ikke lærer selv med immunforsvaret og intuition at klare sig selv, fordi forældrene er for pylrede.

Man vænner sig måske endda til, at der altid er en mekanisk løsning at købe eller noget andet, som man kan løse barnets problem med, end at man lærer at tænke selv som forælder, hvad man kan gøre.

By | 2021-01-22T09:50:14+00:00 januar 22nd, 2021|Børneudstyr|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment