Få alkoholbehandling og afvænning i sikre og trygge rammer

//Få alkoholbehandling og afvænning i sikre og trygge rammer

Få alkoholbehandling og afvænning i sikre og trygge rammer

De fleste af os har i løbet af vores liv stiftet bekendtskab med alkoholisme eller andre former for afhængigheds betinget misbrug i løbet af vores liv. Hvis vi ikke selv har været afhængige eller misbrugere, er der med stor sandsynlighed en i vores familie eller nære venskabskreds, som lever under misbrugets åg. Kender du på nuværende tidspunkt en misbruger, eller har du for eksempel alkoholisme tæt inde på livet, bør du gøre, hvad du kan for at motivere ham eller hende til at gå i behandling.

Alkohol afvænning på professionelt misbrugscenter

Ingen mennesker udvikler et misbrug for sjov. Og langt de fleste mennesker vil gerne slippe ud af afhængigheden, hvad end denne gælder alkohol, hårde stoffer (for eksempel heroin eller amfetamin) eller receptpligtig medicin. Men ofte er et misbrug kommet så langt ud, at det har taget overhånd, og er blevet direkte dikterende for den misbrugsramtes adfærd. Kroppen vil ikke kunne klare sig uden stoffet – og bliver en alkoholiker for eksempel frataget alkohol, vil han eller hun reagere med meget svære abstinenser.

Alene udsigten til at skulle gennemleve disse abstinenser er som regel tilstrækkeligt til at afskrække enhver alkoholiker fra at slippe flasken. Derfor er antabus behandling sjældent den mest effektive vej at gå, når vi snakker hærdede alkoholikere. Antabus er et kemikalie, som går i forbindelse med alkohol, og som får kroppen til at udvikle svære sygdoms symptomer. Men mange alkoholikere vil hellere gennemleve denne sygdom end at skulle undvære rusen eller få abstinenser, og indtager derfor alligevel alkohol – med sygdom og et endnu mere smadret selvværd til følge.

I stedet bør alkoholisme behandles ved professionel afrusning, og dernæst behandling og terapi i trygge, sikre rammer. Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til at motivere den misbrugsramte for afvænning såvel som til planlægning af det videre behandlings forløb. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

By | 2019-03-14T17:59:47+00:00 marts 14th, 2019|alkoholbehandling|Kommentarer lukket til Få alkoholbehandling og afvænning i sikre og trygge rammer

About the Author: