Få hjælp til afvænning med en effektiv alkoholbehandling baseret på Minnesota kuren

//Få hjælp til afvænning med en effektiv alkoholbehandling baseret på Minnesota kuren

Få hjælp til afvænning med en effektiv alkoholbehandling baseret på Minnesota kuren

Er din familie ramt af et misbrug af alkohol? Så bør I søge hjælp sammen. Der er ingen nemme løsninger, når det handler om alkoholbehandling. Til gengæld findes der veldokumenterede forløb med høje succesrater, som for eksempel Minnesota kuren.

Hvorfor er Minnesota kuren effektiv i forhold til alkoholbehandling?

Når mange erfarne misbrugsbehandlere sværger til den kendte og gennemprøvede Minnesota model, er det ganske enkelt fordi den viser utroligt gode resultater. Det er nemlig ikke tilstrækkeligt at fjerne objektet for misbruget fra en misbrugers liv – det er vigtigt at sætte noget andet i stedet.

Minnesota kuren er på mange måder en holistisk behandlings metode, som i forbindelse med afvænning af afhængigheden fokuserer på det hele menneske og dettes livsverden. Dette betyder, at den misbrugsramte i løbet af behandlingsforløbet opmuntres til at kigge væk fra sig selv, og konfrontere sig med alle de mennesker, vedkommende har svigtet og bedraget i løbet af sin periode i misbruget og afhængighedens kløer. Den misbrugsramte skal sørge for at råde bod på alle de misgerninger, han eller hun har udført, og al den sorg og smerte, som er blevet forårsaget derved. På den måde vokser den misbrugsramte ud af sin afhængighed, og erkender, at der er noget, som er større end vedkommende selv.

Samtidig er Minnesota kuren bygget op omkring en netværks filosofi, hvilket betyder, at en tørlagt alkoholiker altid vil kunne finde hjælp i form af møder eller mentorer, hvis trangen til alkohol skulle melde sig på ny. Hos Behandlingscenter Stien inddrages eksempelvis den nære familie i en alkoholbehandling med et sideløbende familieforløb. Formålet er dels at forebygge, at der opstår misbrug i familien igen, dels at styrke familiens sammenhængskraft, så den kan fungere som støtte for den misbrugsramte, når et nyt liv uden alkohol skal opbygges.

Du kan læse mere om Minnesota kuren og alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

By | 2019-01-20T11:05:46+00:00 januar 20th, 2019|alkoholbehandling|Kommentarer lukket til Få hjælp til afvænning med en effektiv alkoholbehandling baseret på Minnesota kuren

About the Author: