Hvordan kan haven vandes miljøvenligt?

//Hvordan kan haven vandes miljøvenligt?

Hvordan kan haven vandes miljøvenligt?

Uanset om du har en større eller en mindre have, så vil det være nødvendigt med løbende havevanding. Hvis det er vigtigt for dig, at du både kan passe og pleje din have, men samtidig på en miljøvenlig måde, så er der gode råd at hente. I denne artikel dykker vi ned i flere bud på, hvordan du kan vande haven og samtidig have miljøet for øje.

Sådan kan du vande miljøvenligt 

Vand helst efter behov

Et af de første punkter du kan følge er, at du naturligvis kun vander, når behovet reelt er der. Et godt tip er også, at du sætter dig ind i de forskellige behov, som dine planter og blomster måtte have. Du vil nemlig opleve, hvordan der er forskel på, hvor ofte de skal vandes. 

Vand gerne på det rette tidspunkt

Et andet tip er, at du tænker over, hvornår du så vander. For at få så meget ud af det vand, der bruges til din havevanding, så gør det gerne om morgenen eller om aftenen. I disse tidsrum vil dine planter få det største udbytte af vandet, da fordampningen på disse tidspunkter er mindst. 

Invester i en regnvandsbeholder

Et tredje initiativ du kan overveje er, at du investerer i en regnvandsbeholder. Dette er en ideel måde, du kan opsamle regnvand på, som du efterfølgende kan bruge til at vande med. Du kan derfor løbende udnytte regnvand, og med alle de regnvejrsdage vi har i Danmark, så kan der opsamles meget vand.

Invester i en drypslange

En drypslange er helt ideel til, at vandet kan nå helt ned til dine planters rødder. Og samtidig kan det gøres med et minimalt forbrug af vand.

Hvis du er på udkig efter endnu flere måde, du kan klare havevandingen endnu smartere på, så kan du læse med her: https://husblog.dk/saadan-vander-du-din-have-paa-den-mest-miljoevenlige-maade/.

By | 2021-01-20T13:08:05+00:00 januar 20th, 2021|Havevanding|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment