Smukke og levende gulve med en effektiv og grundig gulvslibning

26 juni 2018
Astrid Pedersen
Smukke og levende gulve med en effektiv og grundig gulvslibning

Træ er, uden diskussion, det optimale materiale til at fremstille gulve. Et velplejet og velholdt trægulv, som måske tilmed er originalt – det vil sige, lagt i forbindelse med, at ejendommen blev opført – er et kæmpe aktiv for et hus eller en lejlighed. Især hvis det ligger over hele boligen. Træ, enten i form af parket, planker eller brædder, er behageligt at gå på, isolerende og – såfremt det er velplejet og vedligeholdt – kønt at kigge på, og et smukt og velplejet trægulv, som ligger i hele boligen, binder rummene sammen og vidner om kvalitet.

Slidte trægulve skæmmer boligen

Det er dog en helt anden historie, hvis dine trægulve er blevet ignoreret gennem lang tid. Selv det smukkeste originale trægulv bliver grimt og skæmmet af tidens tand, hvis det ikke modtager den fornødne vedligeholdende pleje. Træ er et organisk materiale, og bliver hurtigt tørt og mat i overfladen, hvis det ikke jævnligt får en overhaling, som passer til gulvets type og træværkets sort. Et sæbebehandlet gulv skal for eksempel jævnligt behandles med træsæbe og olie behandlede gulve skal have plejende olie sæbe, og gerne en opfølgende olie behandling med jævne mellemrum.

Hvis du ikke sørger for at passe dine trægulve, får de et slidt og mat look, som ikke er til at vaske af. Gulvene vil se permanent nussede og snuskede ud. Dette skyldes, at støv og skidt trædes ned i træværkets overflade, som er blottet og sårbar. Spildte væsker skaber misfarvede pletter, som ikke kan fjernes, fordi pletterne suges op i træværket. Og solens stråler vil blege de smukke træ til en kedelig, gullig nuance.

Du kan redde trægulvet med en effektiv gulvafslibning

Hvis først dine gulve har nået et punkt, hvor de ikke længere bliver pæne, når du vasker dem, er det på tide at starte på en frisk. Kig ind forbi gulvkanonen.dk og læs mere om, hvad professionelle fagmænd kan gøre for dit gulv.

Flere Nyheder